Besök en djuraffär i Stockholm

10 maj 2021 jonas olsson

Barnen där hemma har så länge gått och tjatat på dig om att de ska få ett husdjur. Ett alldeles eget djur som bara de ska ta hand om. Du behöver inte göra någonting. Inte lyfta ett finger för att ta hand om djuret ifråga. Egentligen tycker du att de är för små för ett så pass stort ansvar som ett djur ändå är. Och du förstår ju faktiskt innerst inne att det är du som kommer att få dra det stora lasset i slutändan. Med städning och allt. Men nu har du gått med på att de ska få skaffa varsin hamster. Det känns ändå som ett bra djur att börja med. Du behöver ju i alla fall inte gå ut på promenad med en hamster, eller hur? Det stora barnet vill så väldigt gärna ha en hund eller katt, men du tycker att det är bra att börja smått. Så en hamster får det bli. 

Ni ska besöka en djuraffär i Stockholm i helgen har du lovat. De hoppar och studsar på väggarna där hemma av glädje. Du hoppas innerligt att djuraffären har hamstrar så att du nu inte har lovat dina barn alldeles för mycket. Men det har de. De har hamstrar som tur är, flera olika hamstrar att välja på till och med. Vilken tur.

 

Köpa hamster

Ni kommer fram till djuraffären och barnen blir förälskade direkt i varsin liten ullig, gullig hamster. Det blir två små guldiga hamstrar som får följa med er hem från djuraffären. Ni får ett väldigt proffsigt bemötande och personalen på djuraffären berättar både för dig, och även för barnen hur hamstrar ska skötas om och vad de tycker om att äta och leka med. 

Det hela slutar med att ni lämnar djuraffären med en massa saker. Du som trodde att ni bara skulle köpa hamstrar? Det blev en rejäl bur till de små liven, plus en massa tillbehör som de kan ha att leka med inne i buren. Mat och underlag till buren blev det också. Barnen är nöjda, och du med. Hoppas nu bara att det inte slutar med att det är du som får ta hand om dem hela tiden. Barnen måste ju lära sig. 

Men barnen har dyrt och heligt lovat att sköta om dem, så det får vi väl hoppas. Självklart kommer du att finnas med som en stöttande vuxen och hjälpande hand. De är ju så gulliga de små liven. 

Fler nyheter