Din tandläkare i Järfälla vill ditt bästa

17 september 2021 william eriksson

Tandsten. Din tandläkare erinrar dig återigen om att du har tandsten. Du vet inte hur många år i rad du har gått till tandläkaren och har fått höra samma sak. Du borstar för hårt och för slarvigt. Du gör inte rent med tandtråd mellan tänderna. Du sköljer inte med fluor efter dina måltider. Då får du tandsten. Tandläkaren är som en papegoja, tänker du. Men ärligt talat berättar hen bara det här för din egen skull. Så att du kan göra någonting åt det.

Man kan förebygga tandsten hos hundar genom att ge dem ben att gnaga på. Hårda ben, som till exempel märgben. Det finns också speciella tuggben som är specifikt inriktade på att motverka tandsten.

Det finns inga sådana tuggben för människor dessvärre. Dessutom ska du borsta tänderna på din hund ändå. Så viktig är tandborstningen att inte ens tuggben kan ersätta den helt och hållet. För annars får du sitta där i tandläkarstolen och skämmas över din tandsten nästa år igen.

 

 

Flera anledningar till att besöka tandläkaren

Nu är det förstås inte bara tandsten som gör att folk behöver en tandläkare. Ibland handlar det om vanlig hederlig tandvärk. Karies. Hål i tänderna. Sådant du alltid blev varnad för som barn att du skulle få om du åt för mycket godis. Och annat snacks. Som chips och popcorn och annat med socker. Inte minst den hemska läsken. 

Men inte bara det är heller anledning att besöka tandläkaren. Ibland händer det saker du inte har kontroll över. Som när du halkar på säsongens första isfläck och slår framtänderna i trottoaren. Ja, det behöver nog inte beskrivas särskilt mer ingående. Då önskar du att du kan uppsöka tandläkaren snabbare än du hinner googla “tandläkare Järfälla”. Men om inte annat kan du få en direktlänk som hjälper dig här: https://www.xn--tandlkarejrflla-4kbfc.com/ 

Fler nyheter