Elegans på händerna

21 juli 2020 william eriksson

Handskar är fortfarande en accent i en elegant och snygg klädsel där de blir något av pricken över i. Att matcha sina skor eller stövlar med handskarna visar att man tänkt till och är noga med hur man ser ut. Det gör även att både handskar och skor lyfts fram, så ett plus ett blir inte bara två utan tre eller fyra. Men det är viktigt att man inte går överbord med sin matchning och använder sig av för många plagg i samma material och färg. Det gör att handskarna försvinner i mängden och känslan kan istället bli att man har mer en overall på sig än separata plagg.  

 

Skinn och nappa

Om man vill ha en riktigt slitstark, bekväm och vacker handske så är det oftast skinn eller nappa som man faller tillbaka på. Det är material som blir mjukare och vackrare med åren och användandet om man sköter dem på ett bra sätt. Nappa är lite mjukare och möjligen känsligare för slitage men samtidigt ett material för handskar som gör att man nästan aldrig vill ta av sig dem. Vilket material man än väljer så är det viktigt att följa skötselråden och att undvika väta och grov smuts så mycket det går.  

 

 

Modeller i mängder

Handskar till vardags- och finbruk finns att köpa i en mängd olika modeller i en välsorterad handskaffär som exempelvis https://ostermalmshandskaffar.se/. Kanske vill man ha en traditionell skinnhandske eller en handske med någon annan slags design. Eller varför inte flera stycken som matchar de olika stilar och kläder man har? Det finns handskar med resår, spännen och med detaljer i trikå eller annat material. Till sommarhalvåret kan man välja en handske med ventilationshål för bättre komfort. Till vintern kanske man däremot satsar på en tumhandske för att hålla sig varm och snygg under de riktigt kalla dagarna.  

Fler nyheter