En keps för varje tillfälle

24 juni 2021 william eriksson

Egentligen är kepsen en ganska konstig huvudbonad. Den består av en rund kupa, som passar över skulten på huvudet. Till det lägger man en utskjutande del, som skuggar för sol och som tar en del av regndropparna. Men det är helt klart en huvudbonad som är här för att stanna. För istället för att fasas bort så sakteliga, så kommer det hela tiden nya slags kepsar med lite olika utformningar och i nya material, tryck och färger.

Det har hittills inte gått så pass långt att du får se en av gästerna på Nobel-middagen i en keps. Men inte särskilt långt ifrån. För du kan få se en keps på andra finare tillställningar av olika slag, om än troligen beströdd med pärlor eller några glittrande stenar. Eller kanske med ett tryck som visar att det är en keps som kommer från någon av världens bästa, och dyraste, designers inom klädområdet. Eller något annat speciellt tryck som visar bärarens status.

 

 

Sportens huvudbonad tar världen med storm

Kepsen är ursprungligen en huvudbeklädnad som använts för arbeten eller för sport. Och inom sporten har den fått blomstra ut, eftersom funktionen som värmare och solskydd behövs inom en hel del sporter. En keps ser du mer eller mindre uteslutande på en golfspelare och någon som utövar baseboll. Men det är också något som snabbt åker på för att sådär lite nonchalant dölja en frisyr som har blivit intressant på grund av en hjälm.

Är du nyfiken på vad som finns inom området kepsar idag? Då kan du göra en sökning på keps och få upp sidor som exempelvis: https://high5shop.se/collections/kepsar. Det finns kepsar för alla tillfällen och i alla möjliga modeller, färger och material för allt du har tänkt att använda kepsen till. Dessutom har kepsen en fördel som inte andra hattar har: du kan själv ställa in storleken. 

Fler nyheter