En taxiresa som förändrade livet

22 september 2020 Mikael Barani

En resa, kort som lång, kan göra en enorm skillnad i livet. Säkerligen finns det flera bland oss som minns hur mycket våra liv påverkades när vi flyttade hemifrån – även om det var inom samma stad. Eller varför inte när vi faktiskt gjorde drömresan till verkligen och inte bara fann en fantastisk plats, utan även nya delar av oss själva.

En taxiresa till drömmarna

För det är så livet brukar fungera: När vi anstränger oss för att ta oss ut ur vår bekvämlighetszon så händer det alltid saker. Det är inte alltid det vi tänker oss ska hända, eller ens vad vi vill ska hända, men allt som oftast är det precis vad som behöver hända. I mötet med det obekväma får vi nämligen göra upp med oss själva och dem vi är. Kanske släpper vi äntligen taget om gammalt bagage som vi har släpat på alldeles för länge. Eller så upptäcker vi att vi visst klarade av en situation som vi har fruktat under hela vårt liv.

Grejen med oss människor är att vi har potential till att klättra uppför världens högsta berg och resa ändå ut till rymden. Det gäler bara att vi vågar ta tag i de där drömmarna och bevisa för oss själva att vi har det fokus som krävs för att ta oss dit vi vill. Oftast handlar det bara om att bestämma sig för något och sedan fortsätta bestämma sig för det, dag efter dag.

Så nästa gång du ringer efter taxi 97 97 97 för att ta dig enkelt och smidigt till Malmö Airport så var beredd på att du kommer att vara en annan person nästa gång du ser flygplatsen – om du ens kommer tillbaka. För ibland finner vi nämligen att våra drömmar tar oss till andra sidan jorden, där vi också blir kvar.

Fler nyheter