En vällagrad framtid för den som tar truckkörkort i Växjö

19 november 2020 Mikael Barani

Nutiden, och framtiden, ser ut att gå i lagrens tecken. Tittar man till exempel på logistikparken i Kjula utanför Eskilstuna så samlar den en imponerade skala företag: Amazon, DHL och Coop för att nämna bara några. En inte alltför vild gissning är att området bara kommer att växa under den kommande tiden i och med dess strategiska läge i mellersta Sverige. 

Framtidens jobbval

Naturligtvis är detta bara ett exempel och liknande områden finns här och var i vårt avlånga land. I och med att internet har förändrat våra konsumtionsbeteenden så växer också behovet av att snabbt kunna få ut varor till kunderna. Detta är säkerligen en process som har påskyndats i och med att redan nämnda Amazon öppnade lager i Kjula. I USA kan företagets kunder få leverans redan samma dag och nu återstår att se när, inte om, konceptet också drar igång i Sverige. Oavsett om det är Amazon eller någon av de andra företaget som är först ut med greppet.

Det är därför inte en vild gissning att denna bransch kommer att skapa fler och fler jobb i Sverige. Att redan idag skaffa truckkörkort i Växjö positionerar dig därför strategiskt i denna växande bransch. Speciellt eftersom Säkra Truckutbildningar erbjuder riktigt förmånliga paketpriser på samtliga A- och B-körkort.

Det är med andra ord klokt att passa på att ta samtliga kort direkt för att bli extra attraktiv inom branschen. Särskilt för den yngre delen av arbetskåren där siffrorna för arbetslöshet är väldigt höga.

Just därför är det så uppmuntrande att se att lagerbranschen skapar fler arbetstillfällen i hela landet. Oavsett om det är ett första jobb för någon som är ny på arbetsmarknaden, eller om du redan är i branschen men vill utvecklas, är ett truckkörkort en förhållandevis billig investering som du snabbt tjänar in igen när du väl har fått ett jobb.

Fler nyheter