Få din kropp att le

26 juli 2020 Mikael Barani

Ser du till att få tillräckligt med vila i ditt liv? I dessa tider är det lätt att glömma bort vilken positiv påverkan god sömn och vila faktiskt har på våra liv. Det är då kroppen får tillfälle att bearbeta, förbättra och läka. Det går att leva hur bra som helst under sin vakna tid men låter man inte kroppen också få sova och bara ha det gott när ögonen är stängda – ja då lever man bara hälften så bra som man skulle kunna göra.

Samma sak gäller att se till så att kroppen är mjuk och smidig när man är vaken. Vi kräver trots allt ofta väldigt mycket av våra kroppar och låter vi den aldrig lösa upp knutar och annat så kan dessa med tiden utvecklas till tråkiga fenomen. Kroppen kommer nämligen alltid att se till att upprätthålla sina funktioner. 

Ta till exempel om du har gjort illa foten. Du kommer inte att kunna gå som vanligt, men kroppen kommer att anpassa sig efter skadan och se till att du kan ta dig fram ändå. 
Saken är den att det nya rörelsemönster som kroppen utformar gör att den – kroppen – belastas på ett annorlunda sätt. Detta gör att du på lång sikt kan få krämpor någon annanstans i kedjan.

Så kom ihåg att göra saker som att gå på massage, skaffa en triggerpunktsboll och besök en kiropraktor så som http://www.segerskiropraktik.se/

Allt detta är att visa uppskattning för din kropp och se till att den håller sig välsmord och trimmad – för att använda en bilreferens.
Trots allt så ser vi till att bilen klarar av besiktningen och vi borde hålla samma höga standard för vår kropp.

Vi ska ju ändå använda oss av den genom hela livet. Då är det bra om det även i framtiden klarar av de krav och utmaningar som vi ställer på den.

 

Fler nyheter