Föredrar egenföretagare i Skåne att redovisa själva eller anlita redovisningsbyrå?

20 augusti 2021 jonas olsson

Att ta hjälp av en redovisningsbyrå eller redovisa på egen hand, det är frågan. En fråga som många med enskilda firmor i mindre skala ställer sig en eller flera gånger under räkenskapsåret. Kanske driver du redan en enskild firma, eller så går du i tankarna på att starta företag. 

Det är lätt att köra fast i tankarna på den ekonomiska delen av att driva enskild firma. Det kan kännas läskigt, för att inte tala om överväldigande. Men du kommer faktiskt långt med noggranna efterforskningar och löpande bokföring. Läs vidare för att lära dig mer om redovisning. 

Redovisa på egen hand

När du har en enskild firma är du ensam ansvarig för firmans ekonomi. Du måste bokföra samtliga in- och utgifter i företaget och göra ett bokslut för varje räkenskapsår. 

Redovisningen görs inte bara för din egen skull, utan också för att säkerställa att du betalat korrekta belopp i skatt och andra avgifter. Som ny företagare har du ofta möjlighet att gå kostnadsfria kurser i att driva företag.

 

Att ta hjälp av en redovisningsbyrå

Som företagare är det mycket att hålla reda på. Det kan därför kännas skönt att överlåta den ekonomiska redovisningen till någon som har stenkoll på vad som gäller. Då kan en redovisningsbyrå vara ett bra alternativ till att sköta företagsekonomin helt på egen hand. Oavsett om du letar efter en redovisningsbyrå i Skåne eller Gästrikland är det bra om du har klart för dig vad du önskar få hjälp med. 

En redovisningsbyrå kan normalt sett hjälpa dig med allt från löpande bokföring till slutgiltigt bokslut. De erbjuder ofta flera olika tjänster och tjänstepaket, så du kan få hjälp med just det du önskar. Genom att ha koll på vad du vill ha hjälp med kan redovisningsbyrån skräddarsy ett upplägg som passar just dig och din firmas behov. 

Fler nyheter