Friska vårvindar för med sig ljuset

17 april 2020 Mikael Barani
Friska vårvindar för med sig ljuset

Sedan vi gick över till sommartid har det verkligen blivit tydligt att vi befinner oss i vårläge. Visst. Det kan fortfarande vara någon minusgrad på morgonen och flera om man bor högre upp i landet, men det är verkligen skillnad på både ljus och temperatur mot bara någon månad sedan.
Tidigare så längtade man efter att kura ihop sig vid kaffekoppen i mysig belysning. Numera längtar man nästan mer efter att ta med sig koppen ut och sitta och njuta i solen – trots att det kan vara lite svalt som sagt.

Speciellt i dessa pandemiska tider. Det är lätt hänt att man blir lite instängd och begränsad, är det skönt att faktiskt ta sig ut. Om det så bara handlar om att njuta av en kopp kaffe i solskenet. Förvisso blåser det väldigt mycket just nu. Då kan det faktiskt ändå vara skönt att njuta av sin kopp medan man sitter framför datorn och funderar på att följa grannens uppmaning om att ”Köp Muuto på lampemesteren.se”.
Det kan ju trots allt vara på tiden att man skaffar en ny lampa för att fira in den nya årstiden.

För även om det som sagt är ljust på morgonen så är det fortfarande i allra lägsta grad lite mörkare på kvällen. I varje fall ett tag till. Då är det mysigt att kunna samla familjen under lampans sken och kanske spela lite brädspel tillsammans. Förhoppningsvis är alla goda förlorare och vinnare, så att man slipper gå att lägga sig surmulen över det parti som man just har spelat.

För i dessa virustider så sätts vi trots allt lite på extra prov när många av oss umgås tätare tillsammans. Å andra sidan så är detta också en tid för att fördjupa banden mellan varandra. Kom bara ihåg att vara försiktiga och extra förstående, både mer varandra och er själva.

Fler nyheter