Gasspis i många delar av världen

21 november 2019 jonas olsson
Gasspis i många delar av världen

Det finns många länder där gasspisen regerar. I England använder många gasspis och så även i USA. Det finns dessutom många U-länder som föredrar att använda gasspis då det ligger en trygghet i att alltid kunna laga mat även om elen skulle försvinna några timmar. En gasspis har sina fördelar och är något av en favorit även bland kockar. Gasugnen kanske inte är lika mycket att hurra för i de flesta fall. Många skulle däremot hålla med om att om man har en gasspis och en elektrisk ugn så har man det bästa av båda världarna.   

 

Fördelar med gasspis

Varför är gasspisen favoriten även hos svenska kockar? Jo, det är helt enkelt så att med en gasspis så har man full kontroll över temperaturen. Man ställer in lågan och bestämmer på så vis hur varmt man vill ha i stekpannan. Man får en direkt respons som inte ens induktionsplattan kan tävla med. Man kan enkelt skapa en väldigt fin stekyta utan att behöva hålla på alltför länge tills köttbiten är torr. Det är även oftast ett mer ekonomiskt alternativ då en gasspis inte drar någon ström vilket leder till en lägre elräkning.

  

 

Använd gas på fler sätt

Det är inte bara till gasspisar man kan använda gas. Det finns även gasdrivna öppna brasor. Detta är ett bra alternativ om man inte vill behöva bråka med ved. Det finns även en stor fördel då det föreslagits att kräva skatt för vedspisar. Denna skatt drabbar inte dem som använder gas. Det finns även gasdrivna värmare för uteplatser. Med hjälp av en sådan kan du förlänga sommarsäsongen på din veranda. Vill du installera gasspis i någon form eller behöver du kanske dra om dina gasledningar i samband med renovering av köket? Hur som helst så kan Gasservice stockholm hjälpa dig med det som rör dina gasledningar.  

Fler nyheter