Gör hemmet extra friskt med luftfräschare

07 september 2020 Cecilia Olsson

Med luftfräschare är det möjligt att dölja mindre trevliga dofter som finns i hemmet. Skor, smutstvätt, sopor, kattlådor med mera kan ha en doft omkring sig som inte är speciellt trevlig. Med en luftfräschare är det enkelt att dölja den otrevliga odören samtidigt som utrymmet istället blir väldoftande.

Håll efter i hemmet

För att ha ett väldoftande hem krävs först och främst att det städas regelbundet. Matrester och skräp som ligger framme börjar med tiden lukta väldigt illa och bör därför slängas i soporna omgående. Hemmet bör även vädras cirka 10 minuter dagligen och städning som inkluderar rengöring av toalett, dammande av ytor, damsugning samt våttorkning bör genomföras en gång i veckan. Komplettera med en luftfräschare och hemmet blir riktigt väldoftande och trevlig.

Väldoftande badrum

I badrummet är det vanligt att smutstvätt förvaras (om det inte finns en separat tvättstuga) och även kattlådan har i regel en plats där. Dessa två saker kan påverka lukten i rummet men kan enkelt åtgärdas genom att ställa dit ett doftblock. Ett bra komplement till blocket är en luftfräschare i sprayform, de kan snabbt fylla luften med en härlig doft efter exempelvis ett besök på toaletten.

En välkomnande hall 

I hallen kan det vara trevligt att antingen använda sig av doftpinnar eller en automatisk dispenser som avger en härlig doft med jämna mellanrum. Det gör att gäster välkomnas av en ljuvlig vällukt och om det finns mindre väldoftande skor på skohyllan så kan deras doft maskeras. 

Ett fräscht kök

Köket fylls ofta med dofter relaterade till matlagning och även fast det ofta kan lukta gott så finns det ibland behov att dölja dem, med en doftspray är det inga problem. Det kan också kännas fräscht att sätta in ett doftblock där soptunnan står för att dölja lukten av soporna.

Coolpriser är en webbshop som har massor av olika luftfräschare för alla olika tillfällen i sitt sortiment. Det finns såklart många härliga dofter att välja mellan och även refills för en mer miljövänlig påfyllning.

Fler nyheter