Hur man enkelt kan skicka paket till Australien

27 augusti 2020 Cecilia Olsson

Det kan ibland kännas lite osäkert att skicka paket om det inte finns någon tidigare erfarenhet. Vissa företag skickar dagligen stora leveranser ut i hela världen, medan andra skickar bara någon enstaka då och då. Det samma gäller privatpersoner eftersom somliga har för vana att skicka paket till jordens alla hörn och andra knappt har skickat ett brev till grannkommunen. Ska paketet skickas långt kan det kännas extra oroligt, men med rätt information behöver det verkligen inte vara så.

Är det svårt att skicka paket hela vägen till Australien?

Nej, det behöver inte vara svårare än att skicka ett paket inrikes. Det finns så klart lite mer regler att ta reda på innan paketet skickas, men genom att använda rätt hjälpmedel så blir inte det något problem. Paket.se är ett företag som kan hjälpa till med allt från vilka dokument som ska fyllas i till vilka regler som gäller för att skicka paket till Australien. Utöver det finns även möjligheten att få fram vilket av de mest framstående fraktbolagen som kan ge det bästa priset på försändelsen.

Hur hittar man det bästa priset?

Genom jämförelsetjänsten kommer de bästa alternativen för det aktuella paketet fram på ett fåtal sekunder efter att några uppgifter blivit ifyllda. De uppgifterna är avsändarens och mottagarens postnummer samt paketets mått och vikt. När ett alternativ är valt så är det sedan bara att följa instruktionerna för att tryggt kunna skicka paketet till andra sidan jorden.

Kom ihåg att packa ordentligt

Eftersom paketet ska göra en väldigt lång resa så är det viktigt att packa det omsorgsfullt. Innehållet ska ligga stabilt i en solid låda som klarar av att placeras under andra paket. Är till exempel innehållet tungt så krävs en stark låda för att den ska hålla sig hel ända fram till slutdestinationen. Ett lätt paket har såklart inte samma krav på lådan, men den ska kunna fungera som ett skyddande hölje runt innehållet.

Fler nyheter