Inför köpet av balkongdörr

26 oktober 2021 patrick pettersson

Har ni turen att ha en balkong att gå ut på? Sitta ute och spendera varma sommardagar på. Ligga och sola utan att någon ser dig. Eller varför inte förlänga säsongen och trotsa vädret lite? 

Så länge det är tak över kan man sitta ute trots att det regnar. Några filtar omkring sig, tända ljus och en varm kopp te. Då tar man verkligen vara på allt. Ibland är det också bara skönt att gå ut och ta luft, utan att behöva gå ned på nedervåningen för att komma ut. 

Dörren ut till balkongen är minst lika viktig som din ytterdörr är. Man ska välja den med omsorg så den passar huset. Vill man ha en hel dörr i trä, eller föredrar man en med fönster som ger mer ljusinsläpp? En annan sak man ska tänka på är att välja en säker dörr. Inbrott kan även ske från andra eller tredje våningen. Så välj en dörr som har ett ordentligt lås så att du kan låsa den om nätterna och när du inte är hemma. 

 

Kolla upp villkoren

Vi har så många möjligheter idag, att vi inte behöver åka hemifrån för att köpa det vi ska ha. Vill man köpa en balkongdörr kan man enkelt göra det över internet. De du köper dörren av kan säkert hjälpa till att svara på de frågor ni har. Ni finner de exakta måtten på hemsidan om ni väljer att köpa balkongdörren online. Tänk även på att kolla upp hur lång garantin är för dörren, en del har tio år, medan andra har livstidsgaranti. 

Tjockleken på dörren spelar också roll. Ju tjockare den är, desto bättre isolerar den. Såklart vill man att den ska isolera bra så ni slipper betala extra för att hålla värmen i huset. Välj en dörr i er egen takt som passar in i ert hem. 

 

Fler nyheter