Låt larmcentral hålla koll på hemmet eller företaget för att skydda person och egendom

21 juni 2022 Cecilia Olsson

editorial

Att se till så att ens hem är så tryggt som möjligt och att ett företag skyddas bra oavsett om det är under arbetstid eller ej är något som bör prioriteras. Idag finns det högteknologiska sätt att skydda personer och egendom dygnet runt alla dagar om året. Det finns allt från brandlarm och olika brandsläckningsprodukter till avancerade kamerasystem som kan tala om vad som händer, oavsett om man är på plats eller inte. Om dessa larm dessutom är kopplade till en larmcentral så finns det goda förutsättningar för att problem kommer att kunna lösas snabbt. 

Ett par exempel på olika tjänster som larmcentraler är delaktiga i

Med larmövervakning kan larmoperatören följa händelseutvecklingen med eller utan bild och vidta åtgärder enligt upprättat kundunderlag så fort ett larm utlösts. Det kan till exempel handla om att skicka ut väktare, ringa kontaktperson eller kalla in extra resurser i form av räddningstjänst eller polis. Gäller det larm med positionering, som personlarm, så kan operatören också följa rörelsen från person eller fordon och på så sätt dirigera rätt insats till rätt plats.

Larmcentral

Med kamera övervakning så kan det vara möjligt att förhindra incidenter innan de händer och det kan även begränsa antalet onödiga utryckningar. För företaget är det lönsamt då det kan minska antalet timmar det behöver finnas väktare på plats och kameror samt mjukvara kan dessutom upptäcka sådant som det mänskliga ögat missar.

En trygg larmcentral som håller koll i önskad utsträckning

Söker man efter en larmcentral med modern utrustning och högklassig bevakning så kan man vända sig till Security Assistance. De erbjuder larmcentraler till både privatpersoner och företag som är i behov av ett bra bevakningssystem. Oavsett om man vill ha larmövervakning, kameraövervakning eller telefonpassning så kan Security Assistance hjälpa till. De har operatörer som har koll på hemmet eller företaget året om, dygnet runt.

Fler nyheter