Med Kinetic sand kan barnet kladda och skapa utan att man behöver storstäda efteråt

18 juni 2021 Cecilia Olsson

Lek i sandlåda och på stranden är något som ofta är väldigt uppskattat av barn. Det är roligt att leka i sand och forma den på olika sätt. Det är dock inte alla dagar det är möjligt med sandlek, bor man långt ifrån en strand så blir det för tidsödande att åka dit varje dag. Sandlådor finns i lekparker över hela landet, men en regnig dag känns de förmodligen inte som det bästa alternativet. Då är det tur att det finns ett inomhus alternativ till sand som man kan ha hemma, nämligen Kinetic Sand. 

Sand som känns härlig mellan fingrarna 

Kinetic Sand är en ”magisk” sand som ger känslan av att vara våt och klibbig utan att den egentligen är det. Den är härlig att röra vid och går att forma med händerna utan att bli det minsta kladdig. Precis som med sanden i sandlådan eller på stranden så kan man använda sandformer till att forma den och det går även att bygga sandslott och figurer helt utan kladd.

Kinetic Sand har en fantastisk konsistens som gör att den klibbar fast i sig själv men inte på något annat såsom händer, hår, kläder eller i mattan. Den är väldigt härlig att hålla på med och kan dessutom stimulera både motoriska färdigheter och kreativiteten. 

Hur fungerar Kinetic Sand?

Kinetic Sand består av 98 % sand och 2 % polymer, vilket ger produkten sin unika konsistens. Den är allergivänlig och testad av gällande internationella och nationella myndigheter samt är såklart godkänd till barnlek. Kinetic Sand torkar inte ut vilket gör att den kan användas år ut och år in utan att den ändrar konsistens. Blir den fuktig eller blöt så är det bara att låta sanden torka på en handduk eller en bakplåt.

Hos Lekakademin hittar man Kinetic Sand i flera olika färger samt användbara tillbehör såsom formar och verktyg.

Fler nyheter