När du behöver svetsa

11 december 2019 Lily Hansen
När du behöver svetsa

Har ditt företag ett behov av att anlita en leverantör av svetstjänster? Räcker er verksamhet inte till och du funderar på hur du ska lösa det? Det finns företag som specialiserar sig. Har du funderat på vilken svetsmetod som passar just era produkter bäst? Det finns flera tekniker och de fungerar lite olika på olika material. I grund och botten kan man säga att skillnaden mellan olika metoder beror på värmekällan. Det kan till exempel bestå av ultraljud, en gasflamma, friktion, en elektronstråle, ett explosivt tryck eller komma från laser. Olika metoder lämpar sig i olika miljöer så en analys av din verksamhets behov kan vara klok att göra innan du bestämmer vilken metod som passar er bäst.

 

Laserteknik

Behöver ditt företag anlita en leverantör av svetsning? Avancerad produktion kan kräva att man lägger ut delar av produktionen på en extern aktör. Detaljarbete, känsliga material och behov av likartad svetsning kan ställa höga krav på rätt kompetens. Vad är speciellt med laserteknik? Varför inte bara svetsa på det klassiska sättet? Med lasersvetsning får du en hög precision. Värmespridningen blir minimal vilket passar känsligt material bra. Varje svetsning blir identisk med den nästa, då den mänskliga faktorn minimeras. Resultatet av en lasersvetsning är ofta färdig direkt efter svetsning och behöver inte efterbehandlas. Produktionen blir snabb och effektiv. Skulle dina produkter bli bättre med lasersvetsning?

 

 

Vem kan hjälpa mig?

Känner du att nästa steg är att kontakta en leverantör så är du helt rätt ute. Genom att överlåta jobbet till en kunnig och erfaren aktör kan du luta dig tillbaka i vetskapen om att jobbet blir korrekt utfört enligt instruktionerna. Genom att kontakta en expert på lasersvetsning kan du vara säker på ett korrekt resultat för dina produkter. Är du osäker på om lasersvets är rätt metod för dig kan de hjälpa dig med rådgivning i den frågan. 

 

Fler nyheter