Nu finns det pumpar i Umeå

15 februari 2022 patrick pettersson

editorial

Bor man i Umeå och vill få en uppfattning om hur många olika slags pumpar i Umeå som det finns, kan ett litet kik in på följande hemsida vara en intressant stund där man får bra och lärorik information. Här finns ett företag som liksom andra sysslar med pumpar och service. Länken hittar du här nedan: https://www.pump-pyrolysteknik.se/pumpservice-umea/.

pumpservice - pumpar Umeå

 

Pumpar för olika tillfällen och uppgifter, dessutom med olika sätt att drivas

En kolvpump används till att pumpa upp media som är trög och svår. Det kan till exempel röra sig om lim eller färg. Men även tätningsmassor. En membranpump ger ett flöde som är mycket pulserande. Den kan användas till lätta vätskor och är fullt duglig i områden med explosiva vätskor. Även starkt förorenade vätskor står med på listan, så det är en allroundpump kan man säga, som passar de flesta typer av media. 

En pulverpump är suverän när man vill ha en dammfri miljö. Den pumpar pulver och puder så att man slipper ha det spritt överallt i sin lokal. Självsugande pumpar är att föredra om man ska använda den för vatten eller till milda syror. 

Fatpumpar passar bra till livsmedelsindustrier och kan även med fördel användas inom den kemiska industrin. Tänk att en fatpump kan användas när man vill pumpa in lite fyllning i en bulle. Inte bara en bulle såklart, utan kanske ett helt lass med bullar som står på löpande band och väntar på att bli fyllda med allsköns gott innehåll.  

När man får kontakt med pumpar i Umeå kommer man se att alla dessa pumpar är representerade och många fler därtill. Det spelar ingen roll om man vill pumpa upp olja eller om man vill pumpa in sötsaker i en bulle. En pump gör jobbet om man bara köper rätt modell och rätt slags pump för ändamålet. 

Fler nyheter