Planera konferens i Malmö

25 september 2020 Cecilia Olsson

Att planera en konferens är inte alltid det enklaste. Innehållet ska vara intressant och lärorikt, det ska läggas upp tidsscheman som är möjliga att följa samtidigt som det gärna får vara något som är mycket uppskattat av deltagarna och får dem att komma varandra närmare. Det är också viktigt att befinna sig i en miljö som uppmuntrar till kreativitet samt är trevlig att vistas i.

Planera noga och ha framförhållning

Det är viktigt att vara ute i god tid då det gäller planering av en konferens. Så fort ett datum är bestämt bör inbjudningar skickas ut för att konferensen ska kunna planeras i detalj utefter antalet deltagare. Det kan såklart falla bort personer innan dagen är kommen men det underlättar att veta om det handlar om 15 eller 50 personer som ska deltaga.

Se även till att noggrant planera innehållet i föreläsningar och aktiviteter under konferensen för att den ska bli en så produktiv som möjligt. Ytterligare en anledning till att ha koll på upplägget är att det då går att säkerställa att rätt utrustning finns på plats.

Välj rätt anläggning

Det är viktigt att se till vilka behov som finns inför konferensen. Är det många deltagare så krävs en eller flera stora lokaler och planeras det arbete i mindre grupper så kan det behövas grupprum eller mindre konferensrum. Eftersom möten och föreläsningar ofta sträcker sig över heldagar kan det även vara viktigt att det finns en restaurang som serverar mat och dryck under dagen. 

En anläggning som är optimal för konferens i Malmö och som erbjuder nyrenoverade konferenssalar som kan ta från 6 till 200 personer är Folk Mat & Möten. De har även en härlig restaurang med fokus på ekologiskt och närproducerat där Stjärnkocken Titti Qvarnström står för maten. Anläggningen ligger dessutom i centrala Malmö vilket gör det enkelt att ta sig till och från platsen. 

Med bra planering av innehåll, trevliga lokaler och god mat är det högst troligt att konferensen blir riktigt lyckad. 

Fler nyheter