Så får du hjälp med hämtning av grovsopor

14 juni 2021 jonas olsson

Om du tycker det är trist att det ligger plast och tomburkar, till och med cyklar och dammsugare, i naturen så är det inget mot vad det var för några hundra år sedan. På medeltiden löste man sina sopproblem genom att kasta dem genom fönstret ut på gatan. Sedan var problemet ur världen. Ja, för familjen som kastade ut dem åtminstone. De var däremot resten av stadens och samhällets problem. Ganska stora problem dessutom. 

Naturligtvis är det en helt ohållbar lösning att lämna sopor på gatan. Det är därför du idag till exempel kan boka hämtning av grovsopor. Du ringer ett samtal till en firma med stora lastbilar som specialiserar sig på att hämta dina överblivna möbler, cd-spelare, tv-apparater eller middagsbord som inte kommer till någon användning längre. Firman kör sedan bort allt skräp till närmaste tipp och gör sig av med den så som den ska göras av med.  

 

Du har varken bil eller lastbil

Det är ju faktiskt rimligt att antaga att du inte har en egen bil, än mindre en lastbil. Särskilt om du bor i stan och dessutom har långt till närmsta soptipp. Det är inte som att du kan ta med dig din slitna, illaluktande gamla soffa som är redo att slängas och sätta dig på bussen. Alla förstår att det inte är praktisk lösning. Och det är naturligtvis heller inte ett alternativ att bara lämna den som den är på trottoaren. Aldrig. 

Men det är som sagt inte saker du behöver oroa dig över. Öppna din webbläsare och sök runt lite så hittar du snabbt bra alternativ över människor som är villiga att transportera dina grovsopor till soptippen för ett bra pris. Men om du vill slippa allt googlande och spara lite tid kan du istället ta genvägen och spana in den här länken istället: https://www.skraphamtarna.se/.

Fler nyheter