Så undviker du panik när bilnyckeln kommit bort

07 april 2020 william eriksson
Så undviker du panik när bilnyckeln kommit bort

En del ord i det svenska språket, eller vilket språk som helst, är svåra att ersätta. Vissa uttryck är så målande att vi inte behöver hitta på nya. Begreppen är på plats och behöver inte förklaras. Här är några exempel; det var mysteriets nyckel, han spelade en nyckelroll, en nyckelfunktion eller viktiga nyckeltal för budgeten. Utan nycklar står vi oss slätt, eller blir i alla fall utelåsta vilket kan vara illa nog. Det är värt rätt mycket att förebygga sådana problem.

 

En tråkig start på dagen

Ibland blir det missförstånd och problem redan efter frukosten. Låt säga att du och din partner har en rutin när det gäller pendlingen till jobbet eller lämning av barnen. Men den här morgonen missförstod ni varandra och du upptäcker att bilen står i garaget som vanligt, fast du har ingen nyckel hemma. Hur ska du nu ta dig till jobbet? Och hur får du med dig barnen hem efter fritids? Mycket går att lösa digitalt i dessa dagar, men bilnycklar måste vara på rätt sida bildörren trots allt. Hur ska du nu lösa problemet?

 

 

Var finns hjälpen?

Bilnycklar finns i flera modeller och är förstås beroende av årsmodell med mera. Ibland är de nya varianterna ganska avancerade och kräver särskild kompetens. Du kan alltid börja med att kontakta en bilbärgare. De är ofta de rätta yrkesmännen för att lösa problemet med Låsöppning i Stenungsund om du är i den regionen. I en del fall behöver du kontakta återförsäljaren för ditt bilmärke för att lösa problemet. När ditt akuta problem är löst, kan det vara en riktigt god idé att se över rutinerna och skaffa marginaler. Extranycklar kan givetvis vara en lösning och att ha numret redo till bilbärgaren en annan. Varje situation är unik och du och din familj skapar säkert egna rutiner för framtiden.

Fler nyheter