Sanera svartmögel i ditt badrum

23 mars 2021 jonas olsson

All sorts mögel är inte dålig och det finns en stor mängd av olika slags mögel som du kan stöta på. Du känner säkert till ost som har möglat på ett sätt som gör att smaken blir annorlunda och även priset. Det är delikatesser som många använder sig av i matlagningen och på ostbrickan. 

Beroende på typ av mögel är det något som du får betala mer för eller som gör att du måste kasta osten. Ungefär så är det även med den typ av mögel som du kan upptäcka i ditt hem. Även om ingen slags mögel är något som du vill ha och ser som positiv.

 

Tvätt eller rivning

Vid ett angrepp av svartmögel badrum kan du vara tvungen att totalsanera eller till och med riva ut stora delar av badrummet. Därför är det något som ingen hoppas hitta i sitt hem. Men svartmögel kan också visa sig vara helt vanlig smuts. Den vanligaste platsen som mögel uppstår i är duschen eller ovanför ett badkar. Det gör att det är ytor som får utstå mycket väta men även att smuts kan stänka upp och fastna där. 

Vill du veta om det är en skadlig slags mögel som du har så finns det test att göra. Du kan även se till att hålla efter möglet när det uppkommer och anlita sanering om du misstänker större skador.

 

 

Livet efter möglet

Även om du aldrig haft mögel i ditt hem så kan det plötsligt uppstå. Det kan bero på att familjen fått tonåringar som duschar mer eller att du fått ett läckage på någon ledning. För att kunna få veta vad det är som skapar möglet kan du ta hjälp, men det finns också många sätt som du själv kan prova dig fram med Skaffa en fläkt för bättre luftombyte och rengör dina ytor ofta.

Fler nyheter