Sluta skämmas för dina tänder

12 juni 2020 william eriksson

Ett vackert leende och friska tänder gör mycket för självförtroendet, men långt ifrån alla har en perfekt uppsättning tänder utan skador eller fläckar. Många brottas med snedställda tänder och skäms över sitt utseende. För en del är det så pass påträngande att de inte vill visa sina tänder och undviker därför att le. Om du är en av dem som dras med ett sådant stort problem så kommer här goda nyheter. En Tandreglering gör så att dina tänder placerar sig rätt i käken igen och du kan så småningom le utan att känna att du måste dölja dina tänder. Det är en äkta frihetskänsla att kunna uttrycka sig obehindrat!

 

Tandställning som inte syns

Dina tänder regleras med hjälp av en tandställning. Då är det inte de gamla klassiska rälsarna vi pratar om, utan en osynlig tandställning. De fungerar minst lika bra men du slipper visa upp en samling metall i munnen så fort du vill dra på smilbanden. De flesta känner ingen smärta av tandställningen, men det kan vara lite ömt i början av behandlingen. En Tandreglering påverkar inte färgen och formen på dina tänder utan för dem endast i rätt position. Önskar du ändra utseendet på tänderna kan du istället behöva porslinsfasader.

 

 

Boka tid hos specialist

Kontakta en specialist inom Tandreglering. Du får först komma på konsultation där din tandläkare bedömer vilket resultat ni kommer kunna uppnå och hur lång tid det uppskattas ta. Det kan krävas att du går med tandställningen i ett till två år för att nå önskad målbild. Det kanske känns som en lång tid, men du har sedan ett felfritt leende i resten av ditt liv. Kontroller görs med några månaders mellanrum för att se att allt går som det ska, och när tandställningen är bortplockad görs en slutkontroll efter ungefär ett år för att säkra ett hållbart resultat.

Fler nyheter