Smaken av kaffe och sockerfri choklad efter en morgonjogg

28 januari 2022 Mikael Barani

editorial

Den iskalla luften slår mot ansiktet när man beger sig ut i löparspåret såhär i slutet av januari månad. Extra påtagligt blir det om marken är täckt med härligt vit snö som frasar under fötterna när stegen travas på varandra. Visst, det tar lite extra viljestyrka och fokus att komma upp och ta sig ut tidigt på morgonen nu på vintern men det är alltid värt det.
För det är något speciellt med att ge sig av ut i spåret under denna tid på året.

Uppe i ottan

Extra intressant blir det om man faktiskt ger sig av ut i mörkret med en pannlampa och springer. Att besöka skogen innan solen går upp och se den där lilla ljuskäglan lysa upp vägen framför en – det är en riktig upplevelse. Man får förstås vara på sin vakt så att man inte råkar springa på en älg eller något. Det är trots allt under denna tid på dygnet, då djuren vet att människorna sällan är ute, som de vågar sig fram.

sockerfri choklad

När man väl återvänder hem sedan så kan man fröjdas åt att man faktiskt redan har varit aktiv. Det är något med att komma ut tidigt och komma igång som gör att dagen känns mycket kortare. 
Kanske unnar du dig också en bit sockerfri choklad till kaffet när du sitter och njuter av tillvaron efter att ha tagit
din dusch.
Det är du ju definitivt värd efter denna ansträngning tillika upplevelse.

Många av oss upptäcker att livet får ytterligare en dimension av att vi kommer upp såhär tidigt på morgonen anstränger oss med ett träningspass. Det är som om att man liksom kramar lite mer ut ur den tid som vi har här på jorden.
Visst krävs det som sagt lite extra av oss för att orka göra det men det är också sådana här ansträngningar som bygger upp vår mentala tuffhet.

Fler nyheter