Stilla stunder med flugrullar i Göteborg

11 mars 2021 Mikael Barani

Ute på sjön kan ingen höra dig skrika. Ja, det beror förstås på vilken sjö som man befinner sig på. Såhär års är dock chansen stor att det inte är någon som kan höra dig skrika ut din frustration över att en fisk slunkit undan från kroken.
Det är för kallt för att många ska våga sig ut.

Ensamheten ute på sjön

Medan vintern och våren nu har inlett sin kamp om temperaturerna – där vintern fortfarande dominerar natten med sina minusgrader – börjar många av oss ana den kommande fiskesäsongen. Kanske har du spanat in några nya flugrullar i Göteborg som du har tänkt använda när det blir lite varmare. 

Där i april kan ju vårsolen titta fram så att det blir riktigt behagligt, för att det nästa dag plötsligt kan vara vinter igen.
Det gäller med andra ord att passa på när det väl är varmt.

För det är ju nu som man får ha sjöarna och skogarna för sig själv. Det är som sagt få som orkar ta sig ut med tanke på det nyckfulla vädret. Den som dock vågar sig iväg blir ofta belönad med stillsamma och fantastiska upplevelser. Skog, mark och sjö har den egenskapen: Tar man sig ut i obygden, eller är ute under tider när det inte är högsäsong, kan man få helt otroliga stunder då man knappt tror sina sinnen.

Många av oss längtar nämligen efter den där känslan av att befinna sig ute i vildmarken – där ingen annan människa når oss. Det får förstås inte riktigt att uppnå den känslan söderut i landet, men den går som sagt att simulera under de tider på året där de flesta är för bekväma för att vara ute.

Passa därför på att dra iväg nu, när få andra gör det, och njut av det som Sverige har att erbjuda såhär i mars och april.
Du kommer garanterat inte att ångra att du drog iväg.

Fler nyheter