Trygg fällning av fruktträdet inför odlingssäsongen

05 april 2022 Mikael Barani

editorial

Vi befinner oss i den där tiden på året då det känns som att vi har alla årstider på en gång. Det berömda aprilvädret gör som det vill och ena dagen står man och solar sig medan morgondagen innebar att det det är på med vinterjackan igen.

Å andra sidan är det roligt att leva i ett land där vi verkligen får så tydliga årstider. Visst kan man drömma sig bort till ekvatoriella sandstränder där man har sommar året om, mer eller mindre. Dock är det något speciellt med att följa med årstidernas skiftningar.

Dags för odling

Nu när våren står i farstun gäller det också att fundera på vad det är man ska göra med sin trädgård eller kolonilott under den kommande odlings- och skördesäsongen. Det är alltid kul att prova på något nytt att odla samtidigt som man har sina favoriter som är desamma år efter år.

Det gäller också att regelbundet se till så att förhållandena för odling och tillväxt är optimala. Det är hård kamp om resurserna och ibland kan något inslag blir för dominant – på de andra grödornas bekostnad.

trädfällning Lund

Stora fruktträd har en tendens att växa bortom kontroll med tiden. De blir så stora att de överskuggar allt och måste därför i första hand trimmas ofta. Samtidigt kan man hamna i en situation då man faktiskt måste ta bort dem helt. Det kan vara en övermäktig uppgift, för att inte tala om farlig. Det är då det är skönt att ta in proffs som https://www.aliasarborist.se/traedfaellning/traedfaellning-lund som kan det där med att klippa ned ett träd säkert.

Istället kan man själv njuta av en skön dag i solen med sina nära och kära, medan arboristerna ser till att trädet fälls enligt konstens alla regler. Det kan som sagt vara ett riskabelt arbete som kräver kunskap och erfarenhet.

Man kan trots allt inte kunna allt själv.

Fler nyheter