Upptäck upplevelsen av att gå på ridskola i Stockholm

22 juni 2021 Lily Hansen

Att ditt barn ska hitta kärleken till fotbollen och vilja ägna sin barndom åt att sparka boll på en gräsmatta med sina kompisar är ingenting du ska ta för givet. Inte heller någonting du ska försöka pusha för om ditt barn nödvändigtvis inte vill det. Det finns andra fysiska aktiviteter för dem som inte finner någon glädje i att sparka boll och tacklas.  

Ett sådant exempel är att börja rida. Det kan inte nog betonas vilken berikning det är för ett barn, eller för en vuxen för den delen, att få sätta sig på en hästrygg. Det är svårt att beskriva det band som människa och häst utvecklar tillsammans när du sitter där på ryggen och skumpar upp och ned i sadeln. Troligtvis är det ett sådant exempel på någonting som du måste få uppleva själv innan du verkligen kan förstå det. 

 

Ridning i storstäder

Men det är förstås inte helt oproblematiskt att börja rida. Var får du till exempel tillgång till en häst om du bor mitt i Stockholm? Det kryllar väl knappast av hästar och ridskolor i Stockholm? Många tror att du måste åka ut till landet för att lära dig rida, och då är fotbollen närmare till hands. Det vore synd om drömmar behövde gå i kras på grund av det antagandet, för det finns nämligen stora möjligheter att börja ridskola i Stockholm. 

Det vore verkligen tråkigt om du bara utgått från ett antagande att det inte finns några ridskolor i Stockholm och att ditt barn därmed gått miste om någonting av det finaste som går att uppleva i livet. Gör din research före du hoppar till en sådan slutsats. Att låta dina barn börja i ridskola kan vara det mest befriande och givande du någonsin kommer kunna göra för dem. Det är som sagt oerhört speciellt att bilda relationer till djur. Inte minst hästar. 

Fler nyheter