Vad är ett kök?

26 augusti 2019 jonas olsson
Vad är ett kök?

Är köket ett rum där man tillagar mat och diskar fat, punkt slut? Eller är det även en plats för umgänge, smakliga måltider och spännande samtal – ett generöst utrymme som är både estetiskt tilltalande och funktionellt? Oavsett hur man vill ha sitt kök kan man konstatera att köket är bland de rum i bostaden som används allra mest. Och då ska det gärna vara användarvänligt – eller hur? Det ska vara praktiskt, det ska vara lätt att sköta och det ska gärna vara snyggt. Går det att kombinera detta? 

 

 

Gammeldags eller modernt – eller både och?

 

Det är en smaksak vad som är snyggt. Vissa har ett gammalt kök och vill behålla det så för att det är charmigt. Men det är inte praktiskt med sneda gångjärn och lådor som knappt går att öppna. Andra föredrar ett toppmodernt kök där skåp och lådor öppnas och stängs med magisk lätthet, där alla burkar, brödpåsar och bestick är nästan löjligt lätta att komma åt. Oavsett tycke och smak eller finansiella förutsättningar så finns professionell hjälp att få. Och det går faktiskt att behålla en klassisk look – och samtidigt göra köket mer användarvänligt.

 

Fackmannamässig hjälp efter önskemål

 

Gamla köksluckor kan lackeras för uppfräschning. Vill man dessutom uppgradera funktionaliteten är det fullt möjligt, med bibehållen gammal stil. För vissa gäller dock ”ut med det gamla och in med det nya”. Totalrenovering alltså. Den som funderar på nytt kök har ofta idéer om hur köket ska se ut. Att själv designa sitt kök kan kännas lockande, men utan fackmannamässigt handlag kan det lätt bli tokigt. Det är mycket som ska stämma hela vägen från planlösning till minsta detalj. Professionell hjälp finns för den som vill rita kök. Egna idéer förenas med vad som fungerar i praktiken. Och snart sitter man och njuter av nybryggt kaffe i nybyggt kök.

Fler nyheter