Alla bilägare behöver bilservice

12 augusti 2020 jonas olsson

Vilken slags person är du när bilen går sönder? Är du den som kan byta däck vid en punktering på egen hand? Gräver du i motorhuven och skruvar och pillar på det mesta när motorn har stannat och får igång bilen på det sättet? Kan du hantera startkablar när batteriet har dött och bilen inte ger ett ljud ifrån sig?

Grattis, du verkar vara en händig person. Jobbar du kanske som mekaniker inom bilservicen? Om inte, så skulle du nog behövas. Det behövs alltid fler experter som kan hjälpa bilägare med alla typer av besvär som drabbar deras kärror. Alla är inte så händiga som du är.  

Fungerande bil ovärderligt  

Inte sällan är bilägare faktiskt helt och hållet beroende av bilservice och att det finns tillgängliga mekaniker som kan hjälpa till. Detta som en förlängning av att man själv är bunden till sin bil för att få livet att gå ihop. Bor man på landet till exempel är det som att bli skeppsbruten om bilen helt plötsligt inte fungerar.

Man kan verkligen inte ta sig någonstans. Strandsatt likt Robinson Kruse på en öde ö. Så mycket betyder bilen för en stor del av befolkningen, och ännu mer betyder det att den faktiskt fungerar.  

Besiktningen godkänd efter bilservice 

Bilen ska inte bara fungera i bokstavlig bemärkelse, den ska få grönt ljus från Transportstyrelsen att den är säker att föra fram på vägarna. Det innebär att den måste klara besiktningen. Men gör det inte det så känn ingen panik. Det finns en alldeles utomordentlig Bilverkstad i Hudiksvall som kan förvandla plumpar i protokollet till att bilen blir godkänd.

Lämna in bilen på verkstad så skickar personalen i regel in informationen till Transportstyrelsen när de har åtgärdat problemet. På så vis slipper du åka och besiktiga bilen på nytt och kan rulla ut från bilservicen utan ett bekymmer i världen. 

Fler nyheter