Mysig spakänsla i badrummet med LED downlights

19 maj 2022 jonas olsson

editorial

Downlights. Smaka på det ordet. Det smakar weekend på spa. Porlande vatten och behagliga miljöer. Man sitter bekvämt tillbakalutad i bastun med ett glas i handen. Från taket lyser ett milt ljus. Det strålar mjukt ner från flera punkter. Det är nämligen downlights i taket. Det där milda ljuset som kommer från så många olika ställen i taket ger i sig en riktigt lyxig känsla.

Du behöver inte ta in på ett dyrt spahotell för att få denna upplevelse. Med enkla medel kan du installera downlights i taket i badrummet där hemma. Du kan dimma ned ljuset och sjunka ner i badkaret med en iskall dricka. Ha lite soft musik i bakgrunden. Spakänslan infinner sig direkt och avslappningen kommer som ett brev på posten.

 

Välj fuktklassade downlights i badrummet

Det finns många varianter av downlights att välja mellan. Just för badrummet finns det de som är fuktklassade. En fullständig tätning mot badrummets fuktspärr kan man dessutom få med hjälp av en tätningsring. Att installera led downlights är extra bra eftersom belysningen är så energisnål. Du kan utan dåligt samvete låta ljuset vara på hela natten. Då blir det lätt att hitta rätt när du är uppe på natten för att gå på toaletten.

 

Downlights

 

En stjärnhimmel i taket

Nuförtiden kan man dessutom välja LED lampor med många olika kvaliteter på ljus. Downlights tar också mycket liten plats och ger som sagt en lyxig känsla. Du kan själv välja vilken formation du sätter dem i. Kanske som en stjärnbild rent utav, som du kan ligga och titta på när du kopplar av i badkaret. 

När du har vant dig att ha downlights i badrummet så blir kanske nästa steg att installera det även i köket. Och varför inte utomhus, så där läckert som det kan vara när det lyser ner på fasaden? Ljus är vackert.

Fler nyheter